Ολοκληρώστε την συμφωνία και αποκαταστήστε άμεσα το Τραπεζικό σύστημα. Οι επιχειρήσεις είναι σε στάδιο κατάρρευσης. Έκκληση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού προς την κυβέρνηση. 17.07.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώστε την συμφωνία και αποκαταστήστε άμεσα το Τραπεζικό σύστημα. Οι επιχειρήσεις είναι σε στάδιο κατάρρευσης. Έκκληση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού προς την κυβέρνηση.

Άμεση αποκατάσταση του Τραπεζικού συστήματος τουλάχιστον στον κύκλο εργασιών παραλαβής εμπορευμάτων, πληρωμών και εξαγωγών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός από την κυβέρνηση προτρέποντας και τον πολιτικό κόσμο της χώρας για συμπαράσταση προς την καταρρέουσα αγορά.

Στο διάβημά του ο κ. Μαθιός αναφέρεται στα συσσωρευμένα εμπορεύματα στα Τελωνεία, στην αδυναμία εξόφλησης αγορών πρώτων υλών και στην αναγκαστική συρρίκνωση της παραγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται  και στην απασχόληση  έστω και  προσωρινά.

 

Επισημαίνει ακόμη ότι η ρευστότητα στις εξελίξεις πιθανής ανασύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος έχει αδρανοποιήσει τον διάλογο με  υπουργεία και έχει παγώσει την προώθηση σημαντικών υποθέσεων. 

Σύνδεση Μελών