Να βγει καπνός και από τις βιομηχανίες. Οι μηχανές και οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν. 14.07.2015

 

 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να βγει καπνός και από τις βιομηχανίες. Οι μηχανές και οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν.

Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

 

Μεταφέροντας την εικόνα που βρίσκει την βιομηχανία, τις εξαγωγές και γενικά την δευτερογενή παραγωγή και χαιρετίζοντας τις αποφασιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου για επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης της οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός δήλωσε τα εξής:

«Μετά τον άσπρο καπνό που βγήκε στις Βρυξέλλες για την συμφωνία με την οποία η Ελλάδα διατηρεί τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και την θέση που της αρμόζει στην ευρωζώνη ας δούμε που έχει μείνει η χώρα μας από την παρατεταμένη διαπραγμάτευση και γιατί δεν βγαίνει καπνός και από την βιομηχανία.

Η παραγωγή έχει καθηλωθεί περιμένοντας να καταγράψει τις νέες συνθήκες στο κόστος. Στα λιμάνια περιμένουν εμπορεύματα μέσα σε αμέτρητα κιβώτια. Πολλά τμήματα βιομηχανικής παραγωγής έχουν μείνει σε αναγκαστική αδράνεια με αντίστοιχη αργία εργασίας. Οι κλειστές Τράπεζες ακινητοποιούν βασικές λειτουργίες στις επιχειρήσεις και μεταθέτουν για αργότερα παραγωγικές και εξαγωγικές δράσεις.

Η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας και ειδικά οι βιομηχανικές επιχειρήσεις έχουν δηλώσει μέσω και του ΣΒΑΠ ότι συντάσσονται με την κυβερνητική προσπάθεια να ξεπεράσουμε την κρίση και να οδηγηθούμε σε δρόμους ανάκαμψης και παραπέρα εκβιομηχάνιση της χώρας.

Χρειάζεται αυτήν την στιγμή έκτακτος διάλογος με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αν είναι δυνατόν και με τον πρωθυπουργό για να του μεταφέρουμε τα καταγραμμένα ήδη προβλήματα που ξεκινούν από τα εμπορεύματα του λιμανιού και φθάνουν μέχρι την αδυναμία αγοράς και εισαγωγής πρώτων υλών για να κινηθεί και πάλι η παραγωγή. Είναι χρέος προς την οικονομία αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο της μεταποίησης.

 

 

Σύνδεση Μελών