Μέλημα της επόμενης ημέρας η άμεση ανακοπή του χαοτικού για την οικονομία business run επισημαίνει το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς που συνήλθε εκτάκτως λόγω των εξελίξεων. 10.07.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέλημα της επόμενης ημέρας η  άμεση ανακοπή του χαοτικού για την οικονομία businessrunεπισημαίνει το Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς που συνήλθε εκτάκτως λόγω των εξελίξεων.

 

Παράλληλα με την υπογραφή της συμφωνίας και την έγκρισή της από την ελληνική Βουλή η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει την ηρεμία στην οικονομία και να καθησυχάσει την κοινωνία ότι θα αποφευχθούν φαινόμενα που υποδηλώνουν χάος.

 

΄Ένα από αυτά είναι το  όντως ανησυχητικό businessrun με αποχώρηση ομίλων, αλυσίδων και  ομάδων επιχειρήσεων που έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν άμεσα την έδρα τους  εκτός Ελλάδος.

 

Η κυβέρνηση οφείλει να μιλήσει με χειροπιαστά στοιχεία για τους σχεδιασμούς της στην οικονομία και για την αναστροφή της ύφεσης.

 

Ο προβληματισμός και οι αποφάσεις για παρεμβάσεις στην τιμολόγηση της ενέργειας προς την βιομηχανία, οι προώθηση συμφωνιών σε εκκρεμότητα , η  ταχεία έγκριση  επενδυτικών σχεδίων που τελματώθηκαν λόγω της διαπραγμάτευσης και νομοθετήματα διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δράσης σε συνδυασμό με το ξεπάγωμα προγραμμάτων ΕΣΠΑ πρέπει να είναι κινήσεις της επόμενης ημέρας.

 

Σε ότι αφορά την Τραπεζική αργία να διαμορφωθεί  μηχανισμός εξέτασης επειγούσης μορφής προβλημάτων των επιχειρήσεων, ιδίως των εξαγωγικών για άμεση αποκατάσταση εντός των επιτρεπομένων εκτάκτων διατραπεζικών δυνατοτήτων.

 

Στην γενικότερη αυτή ανάγκη κινητοποίησης οι Επιχειρήσεις και ο Σύνδεσμός  μας προσφέρονται με τον σχηματισμό ειδικών ομάδων να ενισχύσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες  των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας  με παροχή τεχνογνωσίας και ειδικών γνώσεων σε εξειδικευμένες περιπτώσεις.

 

Η τόνωση της ψυχολογίας στην επιχειρηματικότητα είναι καθήκον παράλληλο της κυβέρνησης και ιδιαίτερης σημασίας συνδεδεμένο με την γενικότερη προσπάθεια διατήρησης της χώρας  εντός της Ευρώπης και του ευρώ.

Τα παραπάνω αποτελούν θέσεις επισημάνσεις και απόψεις που αναπτύχθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Μαθιού»

 

Στο κλίμα και στο πνεύμα αυτό ο κ. Μαθιός πρόσθεσε ότι « Η βιομηχανία είναι σε θέση να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της στην οικονομία αρκεί να  διαπιστώσει και την ανάλογη πολιτική βούληση από την κυβέρνηση».  

Σύνδεση Μελών