Η κατάσταση ασφυξίας στην οικονομία δεν αντέχεται άλλο 29.6.2015


                                                                                                                                                         

                                                                                                                                        Αθήνα 29 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η κατάσταση ασφυξίας στην οικονομία δεν αντέχεται άλλο. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού .

«Το μέγα λάθος της εμπλοκής της πολιτικής στην οικονομία που πληρώνουμε δεκαετίες τώρα προκαλεί ασφυκτικά φαινόμενα καθώς οι πολιτικές επιλογές και οι ελιγμοί κόβουν το οξυγόνο σε δύο βασικούς οικονομικούς μας πνεύμονες. Την δευτερογενή παραγωγή και τις εξαγωγές γενικά. Ειδικά δε για τις βιομηχανικές εξαγωγές οι επιπλοκές είναι ορατές και θανατηφόρες».
Την δήλωση αυτή έκανε χθες μετά από συζήτηση, για τις εξελίξεις, με τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός και πρόσθεσε: «Η οριακή κατάσταση σε όλη την οικονομία και τα ιδιαίτερα στενά περιθώρια ανταγωνιστικότητας ανατρέπουν με ασύλληπτο ρυθμό τα θετικά στοιχεία και τις τελευταίες ελπίδες αισιοδοξίας δημιουργώντας αλυσιδωτές συνέπειες. Με κλειστές τις Τράπεζες και την χρεωκοπία να αιωρείται ως σενάριο δεν μπορούμε να μιλάμε καν για οικονομία. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλογιστεί την κρισιμότητα των ημερών να επιστρέψει στην διαπραγμάτευση και να οδηγηθεί σε αποφάσεις αποκατάστασης των ισορροπιών στην παραγωγή και στις εξαγωγές για να αποφευχθεί συντριπτική κατάρρευση και με κοινωνικές προεκτάσεις».

 

Σύνδεση Μελών