«Μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και οικονομικό γίγνεσθαι θα επιτύχουν μόνο αν κρατηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις σε ετοιμότητα και με δυνατότητες να ενισχύσουν την προσπάθεια». Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.

«Παρακολουθούμε με προσοχή την κινητικότητα της κυβέρνησης τόσο  για την διαχείριση τους χρέους όσο και για προγραμματισμό της οικονομικής πολιτικής αρχίζοντας από την φορολογική. Ωστόσο είναι αναγκαίο να τονισθεί από σήμερα ότι, δεν υπάρχει ούτε η πολυτέλεια του χρόνου ούτε η άνεση δράσεως που προσδίδει πάντα η ρευστότητα. Ο χρόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος όπως και η ανύπαρκτη ρευστότητα δυσκολεύει κάθε κίνηση και κάθε πρωτοβουλία.

Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός επεκτείνοντας και τα συμπεράσματα των συζητήσεων των εκπροσώπων της βιομηχανίας σε συγκέντρωση στον Βόλο.

 

Ο κ. Μαθιός πρόσθεσε: «Οι ελληνική μεταποίηση ως παραγωγή  και ως εξαγωγικός κλάδος είναι σε θέση να μετάσχει σε οποιαδήποτε «εκστρατεία» ανασυγκρότησης της οικονομίας. Χρειάζεται όμως προηγουμένως να γνωρίζει τους κανόνες, τους στόχους και τον τρόπο που θα καλυφθούν τα σημερινά τεράστια κενά από την αδυναμία ρευστότητας. Και όλα αυτά πρέπει να συμβούν άμεσα».   

Σύνδεση Μελών