Η παράταση της σύγχυσης και της ασάφειας στην οικονομία προετοιμάζει ανησυχητικά αρνητικό κλίμα 26.2.2015

 


                                                                                                                                               Αθήνα 26 Φεβρουαρίου 2015
                                                      
                                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η παράταση της σύγχυσης και της ασάφειας στην οικονομία προετοιμάζει ανησυχητικά αρνητικό κλίμα». Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.
«Αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για τις οικονομικές εξελίξεις μέσα σε παρατεταμένη σύγχυση για φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά σενάρια αναβιώνουν ημέρες ύφεσης, αμηχανίας και απραξίας στην αγορά με όσα μπορεί να σημαίνει αυτό για την ανάκαμψη και πολύ περισσότερο για την ανάπτυξη».
Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σε προγραμματισμένη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου στην οποία εξετάσθηκαν και οι τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία και πρόσθεσε:
«Η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης για την γεφύρωση του κενού μετά την λήψη της παράτασης της δανειακής σύμβασης έγινε και με ρεαλισμό και με τρόπο που να αποκαθιστά τις πιθανές ανησυχίες εντός και εκτός της Ελλάδος. Ωστόσο, παραμένουν πολλά ακόμη που πρέπει να διευκρινισθούν για τα επόμενα βήματα στην οικονομία με ιδιαιτέρας προσοχής αυτά που αφορούν την φορολογική πολιτική. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η φορολογική πολιτική και οι παράμετροί της μπορούν να λειτουργήσουν ή ευεργετικά ή αρνητικά στην οικονομία. Άλλο αποτελεσματικό εργαλείο δεν υπάρχει για άμεση απόδοση. Για το λόγο αυτό, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αποφυγή σύγχυσης.»  

Σύνδεση Μελών