Χωρίς μείωση του ενεργειακού κόστους στην παραγωγή και η ριζική μεταβολή στο καθεστώς αδειοδοτήσων ας μην μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις 12.2.2015

                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                             Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2015
                                               

                                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χωρίς μείωση του ενεργειακού κόστους στην παραγωγή και η ριζική μεταβολή στο καθεστώς αδειοδοτήσων ας μην μιλάμε για ανάπτυξη και επενδύσεις. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.
«Μόνο εάν η κυβέρνηση βοηθήσει την οικονομία και κατ’ επέκταση την αγορά να ξεπεράσει τον πνιγμό από τον βρόγχο της έλλειψης ρευστότητας μπορούμε να μιλάμε για προγράμματα ανάκαμψης και ανάπτυξης. Αλλά και τότε υπάρχουν προαπαιτούμενα. Είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους στην παραγωγή και η ολοκλήρωση της μεταβολής του θεσμικού καθεστώτος στις αδειοδοτήσεις που έχει ήδη γίνει νόμος του κράτους.
Υπογραμμίζοντας τα παραπάνω ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σχολίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και πρόσθεσε:
«Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης που πολύ σωστά επέλεξε στην συνεργασία με τον ΟΟΣΑ ως αντικείμενο την επίλυση των προβλημάτων των αδειοδοτήσεων θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να μην χαθεί περισσότερος χρόνος. Οι εκπρόσωποι της μεταποίησης περιμένουν και τον διάλογο που επιβάλλεται για να οδηγηθούμε ταχύτερα στα επιθυμητά αποτελέσματα».

Σύνδεση Μελών