Κανένα μέτρο δεν είναι εφικτό όσο παραμένει η θηλεία πνιγμού της αγοράς από την έλλειψη ρευστότητας 5.2.2015

                                                                                                                                                     

 

                                                                                                                                               Αθήνα 5 Φεβρουαρίου 2015
                                               
                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κανένα μέτρο δεν είναι εφικτό όσο παραμένει η θηλεία πνιγμού της αγοράς από την έλλειψη ρευστότητας. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού.
Δελτία τύπου«Η ρευστότητα για την αγορά είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας. Εάν δεν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα συνέχισης της δανειοδότησης της χώρας και πλήρους κάλυψης της κεφαλαιακής προστασίας των Τραπεζών οι επιχειρήσεις δεν θα είναι σε θέση ούτε να αξιολογήσουν ούτε να κοστολογήσουν την προσαρμογή τους σε νέα μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν την παραγωγή. Οι επιχειρήσεις της μεταποίηση θεωρούν υποχρέωσή τους να συμμετέχουν σε προγράμματα ανάπτυξης, βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων και αντιμετώπισης της ανεργίας. Ωστόσο η παρουσία τους σε τέτοιες προσπάθειες είναι αδύνατη όταν το οικονομικό περιβάλλον και η πολιτική που το καλύπτει έχει κενά και ασάφειες που προκαλούν προβλήματα ρευστότητας. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στις προγραμματικές της δηλώσεις όλα όσα έχουν υπογραμμισθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο για τις επιβαλλόμενες προτεραιότητες. Μέτρα και υποχρεώσεις με την σημερινή ασφυκτική κατάσταση σε ρευστό είναι αδύνατον να επιτύχουν.
Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σε έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

 

 

Σύνδεση Μελών