Η ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση και το ευρώ να είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες 27.1.2015

                                                                                                                                                                                                                        

Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2015
                                                    


                                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ευρωπαϊκή μας κατεύθυνση και το ευρώ να είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. Δήλωση του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ.  Δημήτρη Μαθιού. 
Δελτία τύπουΧαιρετίζοντας την νέα κυβέρνηση και την επιλογή του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές διαβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά την πρόθεση για  ενεργό συμμετοχή μας στην παραπέρα οικονομική ανάπτυξη και σε κάθε προσπάθεια αναβάθμιση της εθνικής μας παραγωγής.
Τονίζοντας τα παραπάνω, σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των εκλογών με τα εξής: «Ερμηνεύοντας και από την πλευρά μας τα μηνύματα της εκλογικής νίκης θεωρούμε επιβεβλημένο για την κυβέρνηση να προσέξει, εν όψει και των δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές μας, ότι η θετική ψήφος των Ελλήνων πολιτών στα κόμματα που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκά σημαίνει εντολή για σοβαρή και υπεύθυνη διαπραγμάτευση, με προτεραιότητες τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, την αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της ανάπτυξης της αγοράς εργασίας. 
Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό τόσο από τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη διακυβέρνηση, όσο και από αυτές που ανέλαβαν το ρόλο της αντιπολίτευσης.
Η νέα κυβέρνηση οφείλει να λειτουργήσει μακριά από σκέψεις για νέες εκλογικές αναμετρήσεις γεγονός που προϋποθέτει ότι πρέπει να έχει ουσιαστική στήριξη και κυρίως να είναι προσανατολισμένη στη δράση και στο αποτέλεσμα.
Καλείται επίσης να αναμετρηθεί με την πρόκληση μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την αναγέννηση της χώρας. Μιας προσπάθειας με στόχο τη ριζική εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση και στη λειτουργία της αγοράς. Ευχόμαστε αυτή την φορά, οι προσδοκίες να μην διαψευσθούν».


Σύνδεση Μελών